Magyarul
In english
Deutsch
KÉPEK
Telephely
Webshop elerhetőség
Rendeles, információ:
+36 20 299 6159
Felni számítás
Szélesség ET
szám
Eredeti felni
Új felni
Eredeti felnihez képesti igényelt szélesítés: mm
Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk egyedi alumínium nyomtávszélesítők gyártása terén. Forduljon hozzák bizalommal, megtervezzük és legyártjuk az önnek legmegfelelőbb nyomtávszélesítőt!
 
A nyomtávszélesítésnek számos előnye van, többek között az, hogy kanyarban stabilabbá teszi a járműveket ráadásul esztétikusabb megjelenést is kölcsönöz az autónak. Azonban mechanikai szempontból a nyomtávszélesítő hátrányosan hathat a futómű rendszerére, mert növeli a rugózatlan tömeget ami fokozott dinamikus igénybevételt okoz a kerékcsapágyaknál. A nagyobb igénybevétel következtében csökkenhet a csapágyak élettartamja. Ezért érdemes mértéket tartani a nyomtávszélesítésnél, illetve csakis nagy szilárdságú alumíniumbók készült nyomtávszélesítőket használni.

Alumínium nyomtászélesítők  

 A felni nem központos felszerelése hibát okoz, ami először a bizonytalan úttartásban és fékút meghosszabbodásában, majd a futómű tönkremenetelében nyilvánul meg. Ezért érdemes központosítóval (tehermentesítővel) ellátott nyomtávszélesítőket használni, mert így elkerülhető a kiegyensúlyozatlanságból eredő nagy terhelés is. További előnye a tehermentesítő alkalmazásának, hogy nagymértékben megkönnyíti a kerékcserét is.

Tehermenetesítő nélküli nyomtávszélesítő   Tehermentesítővel ellátott nyomtávszélesítő

 A nyomtávszélesítő kiválasztásakor figyelembe kell venni a felni ET számát, illetve az is, hogy a kerék külső széle adott esetben közelebb fog kerülni a sárvédőívhez, ezért nagy terhelésnél és kanyarodáskor a gumiabroncs beleérhet abba. Ezt a hibát elkerülheti, ha tanulmányozza ET számokkal foglakozó cikkünket. Illetve a helyszínen felpróbálhatjuk gépkocsijára a különböző vastagságú nyomtávszélesítőket, így fel tudjuk hívni a figyelmét a lehetséges hibákra.

ET szám   ET szám OFFSET 55

További tuningolási céllal a nyomtávszélesítőket eloxáltatni is lehet. Ennek a vegyi eljárásnak eredményeként az alumínium nyomtávszélesítők különböző színűek lehetnek, illetve további előnyük, hogy fokozott védelmet nyújtank a környezeti hatásokkal szemben. Ezek nagyon jól mutatnak főként könnyűfém felnik esetén, több fajta szín közül választhatunk, de gyakran választják a feketét, a kéket és a pirosat is.

eloxált fekete nyomtávszélesítő  Eloxált piros nyomtávszélesítő

 A személygépkocsikon kívül készítünk még terepjárókra és Quad-okra is speciális nyomtávszélesítőket. Ezeknek a mérete és az alakja jelentősen eltérhet a személygépkocsiknál használt nyomtávszélesítőkhöz képest. Ezen kívül speciális esetekben kivehető (cserélhető) tehermentesítő-gyűrűkkel is gyárthatóak a nyomtávszélesítők.

Speciális alumínium nyomtávszélesítők  

A nyomtávszélesítők használatának egyik speciális oka az, amikor a nyomtávszélesítő egyben osztókörmódosítóként is funkcionál. Általában akkor szokták használni, amikor a kiválasztott felni osztóköre nem egyezik meg az adott típusú gépkocsi kerékagyán kialakított osztókörrel. Árainkról és raktárkészleten lévő nyomtávszélesítőinkről a következő oldalon tájékozódhat.
 
 Alumínium nyomtávszélesítők és csavarok

A nyomtávszélesítők felszerelése általában a kerékcsavarok és tőcsavarok kicserélésével is járhat. Nagy raktárkészlettel rendelkezünk különböző kivitelű és méretű kötőelemekből. Ezek a gyári kötőelemek nagy szilárdsággal rendelkeznek, mert a meneteket nem forgácsolással, hanem mángolással állítják elő, ami sokkal jobb anyagszerkezeti viszonyokat eredményez. Ezek mellet a csavarok felületkezeléssel is rendelkeznek melynek eredményeképp elkerülhető a káros korrózió és berágódás. A megfelelő biztonság érdekében érdemes biztonsági csavarral (kerékőrrel) ellátni a felszerelt kereket, ezek a kötőelemek kaphatóak nálunk normál és hosszított kivitelben illetve csavar és anya formában. Árainkról bővebben a következő oldalon  tájékozódhat. 

Csavarok, tőcsavarok, kerékcsavarok, kötőelemek

vissza a TUNING-ALKATRÉSZEK fő oldalára
Fő tevékenységünk:
CNC esztergálás, CNC marás, CNC megmunkálás, hagyományos megmunkálás, hegesztés, tuning és egyedi alkatrészek illetve kis- és nagysorozatok gyártása.
2004-2019 © Gépész Tuning Kft.