Magyarul
In english
Deutsch
KÉPEK
Telephely
Webshop elerhetőség
Rendeles, információ:
+36 20 299 6159
Felni számítás
Szélesség ET
szám
Eredeti felni
Új felni
Eredeti felnihez képesti igényelt szélesítés: mm

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team csapata a BME-FRT. Nekik segítettünk 2009-ben speciális alkatrészeik legyártásában. A cikk bemutatja a versenyt és egy alkatrész legyártását. Továbbra is vállaljuk az egyéni tuning alkatrészek legyártását.

BME_FRT (5 oldalas pdf file)Toronymerevítők anyagának kiválasztása

A toronymerevítők használatának célja az, hogy merevebbé tegye az autó karosszériáját és ezáltal a futóműveket is. Mérnöki szenpontból leginkább a merevítő rúd kihajlása a kritikus, ezért arra kell méretezni; továbbá a minnél könnyebb kialakítás is kritikus szempont. A cikk bemutatja a tervezési folymat alapjait és bemutaja az acél, az alumínium és a titán toronymerevítők használati tulajdonságait.

Toronymerevítők (7 oldalas pdf file)Gumiabroncsok jelölése, számai
 
A gumiabroncsokon látható jelölések és számok egy része hasznos információt jelenthet. Ezek alapján eldönthetjük, hogy az adott felnihez illetve járműhöz használhatóak-e a gumik, és annak használati körülményeihez megfelelő lesz-e. Ez cikk összefoglalja a jelöléseket, illetve fényképeken keresztül bemutatja azok jelentését.
 
Gumiabroncsok jelölése (3 oldalas pdf file)Nyomtávszélesítők választása
 
Nyomtávszélesítésnek számos előnye van, kanyarban stabilabbá teszi a járműveket és esztétikusabb megjelenést is kölcsönöz. Cikkünkben ismertetjük az ET számok jelentését, mely nélkülözhetetlen a jó nyomtávszélesítő választásához. Példákon keresztül bemutatjuk a témával kapcsolatos számításokat is. Áttekintés adunk a nyomtávszélesítés lehetőségeiről, illetve szemléltetjük, hogy milyen különleges nyomtávszélesítők vannak. A cikk végén egy vázlatalttal segítünk azoknak, akik saját nyomtávszélesítőt szeretnének.
 

(Az ET számítások fejlesztés alatt - türelmüket kérjük!)
vissza a TUNING-ALKATRÉSZEK fő oldalára
Fő tevékenységünk:
CNC esztergálás, CNC marás, CNC megmunkálás, hagyományos megmunkálás, hegesztés, tuning és egyedi alkatrészek illetve kis- és nagysorozatok gyártása.
2004-2019 © Gépész Tuning Kft.