Magyarul
In english
Deutsch
KÉPEK
Telephely
Webshop elerhetőség
Rendeles, információ:
+36 20 299 6159
Felni számítás
Szélesség ET
szám
Eredeti felni
Új felni
Eredeti felnihez képesti igényelt szélesítés: mm

A nyomtávszélesítők és a fékrendszerek fejlesztése mellett számos egyéb tuning alkatrészt gyártottunk az egyedi igényeknek megfelelően. A következőkben bemutatunk néhányat ezekből a munkákból.

Mazda RX7 wankel motorjának síkolását és portolását végeztük el. Ennek köszönhetően a tömítések jobbak lettek, ráadásul a portolt szívó és kipufogó szelepcsatornák is hatékonyabb működést tesznek lehetővé.
 
portolt szelepcsatorna   síkolt rotorház
 
A kényelmesebb váltáshoz egyedi hosszúságú váltókarokat is gyártunk. Ezek készülhetnek több fajta anyagból, bevonattal (eloxálás, szinterezés) és egyedi feliratokkal is. Gyártottunk ilyen váltókarokat már többek között Ladához, BMW-hez és Mitsubishihez is.
 
Egyedi váltókar és kulissza   Egyedi váltókarok és kulisszák   Műanyagból készült váltógomb, mely ergonomikusabb a téli használat során   Egyedi váltogombokat készítünk
Különböző hosszúságú LADA váltókarok 
 
A hajtásátviteli rendszerekhez gyakran kell egyedi alkatrészt – főként az áttétel módosítás miatt – gyártani. Ezek köre az egyszerűbb ékszíjtárcsáktól, a hosszbordás ékszíjtárcsákon át, az egyedi bordásszíjtárcsákig tart.
 
hosszbordásszíj tárcsa   kompresszorhoz készült bordásszíjtárcsa
 
A futómű és kaszni kapcsolódásának egyik jellegzetes pontja a toronycsapágy. Ebből készítünk adott típushoz (Subaru, Mitsubishi) való hagyományos, illetve állítható kivitelt is. Az állítható kivitelnek a nagy előnye, hogy a kerékdőlés és az utánfutás is tetszőlegesen állítható vele.
 
alumínium toronycsapágy   Állítható toronycsapágy MITSUBISHI EVO-hoz
 
Egyes megrendelések esetén teljesen egyedi darabok legyártását kérik tőlünk. Részt vettünk például a BME-FRT-s csapat által fejlesztet autó alkatrészeinek legyártásában is. A csonkállványok gyártásáról részletesebben olvashat ebben a cikkünkben.
 
egyedi csonkállvány   futómű alkatrészek
 
A nagyobb teljesítmény miatt sokszor igény van az eredeti támasztóbakok lecserélésére. Különböző alapanyagokból különféle rugalmasságú megfogásokat készítünk motorokhoz és váltókhoz egyaránt. Az alábbi képen egy Subaru váltó és motortartó erősített bakja látható.
 
Subaru váltó és motortartó bak
 
Egyedi kerékagy és kerékcsonkot is készítettünk egy könnyű szerkezetes járműre is. A küllők és az abroncs gyári alkatrészek voltak, így a speciális kerékagy és –csonk legyártása után összeállítható volt a nagymerevségű csapágyakkal ellátott kerék.
 
kerékagy és kerékcsonk
 
Nem gyári alkatrészek beszerelésénél szükség lehet különböző formájú távtartók alkalmazására. Ezek a távtartók elkészíthetőek a csatlakozó elemek kontúrja alapján, így beszerelés esetén pontosan illeszkednek és az áramlási vonalakat sem zavarják meg.
 
pillangószelep távtartó lemeze
 
Kifejezetten optikai tuning alkatrészek gyártásával is foglalkozunk.  Különböző feliratokat, jelképeket gravírozhatunk (sík, és hengeres felületre egyaránt) például egyedi tanksapkába, ablakmosó tartály tetőbe vagy egyedi formájú takarólemezekbe.
 
Rugótányér, ablakmosótartály, olajsapka   motor egyedi borítóeleme
 
Készítettünk versenyautókhoz különböző formájú hegesztett tankokat, illetve hozzá csatlakozó beömlőnyílásokat is. Ezek a konstrukciók maximálisan megfelelnek a versenyzés által támasztott igényeknek.

  Versenyautókba szerelhető egyedi töltőnyílás

vissza a TUNING-ALKATRÉSZEK fő oldalára
Fő tevékenységünk:
CNC esztergálás, CNC marás, CNC megmunkálás, hagyományos megmunkálás, hegesztés, tuning és egyedi alkatrészek illetve kis- és nagysorozatok gyártása.
2004-2019 © Gépész Tuning Kft.