Magyarul
In english
Deutsch
KÉPEK
Telephely
Webshop elerhetőség
Rendeles, információ:
+36 20 299 6159
Felni számítás
Szélesség ET
szám
Eredeti felni
Új felni
Eredeti felnihez képesti igényelt szélesítés: mm

Gépész Tuning Kft.

A technológia fejlődése a vállalkozás fejlődése

 

 

A Gépész Tuning Kft. 2004-ben családi vállalkozásként alapult és a magyar viszonyoknak megfelelően hagyományos gépekkel kezdte el a működését. Az első négy évben 2008-ig, a vásárlói kör stabilizálása és a folyamatos megrendelések biztosítása volt a fő feladat a vállalkozás sikeres működése érdekében. A stabil alap kiépítése illetve az egyik tulajdonos egyetemi gépészmérnöki diplomájának megszerzése megteremtette az alapot a továbblépésre.

2008-ban egy új CNC esztergagép került beszerzésre, mely főként az ipari munkák felé fordította a vállalkozást. Már ekkor megjelent a cég életében az az alapelv, hogy jó minőségű versenyképes szolgáltatást nem csak jó állapotú, hanem jobb felszereltségű gépeken lehet elérni. Ennek megfelelően az összes gépet a lehető legmagasabb felszereltséggel vásároltuk. A gépekkel való törődés és folyamatos karbantartásnak köszönhetően ez a gép azóta is napi használatban van és egy relé cserén kívül említésre méltó baja nem volt. A másik továbblépés pedig egy bérelt csarnokba való költözés volt, ahol megfelelő tér volt az új gépek elhelyezésére.

2009 elején kialakuló gazdasági válság kezelése tulajdonképpen előre menekülés volt. A CNC technológia mélyebb megismerése és jobb kihasználása több lépcsős tanulási folyamat volt, melyben a CAD és CAM rendszerek, illetve a gépek hálózatba integrálása is bele tartozott. Ekkor már kialakult a szorosabb kapcsolat a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával, mely biztosította a szükséges tudás átadást is. A tanulási folyamatok mellett a gyárthatósági paletta növelése miatt egy CNC marógép beszerzésére is sor került.

A bővülő ipari munkák alapját a rövid határidő és a minőségi termékek jelentették. A válság tompulásakor, a hirtelen megnövekedett igényeknek megfelelően 2010-ben egy újabb CNC marógéppel bővült a géppark. Az új gépek mellett az új alkalmazottak felvétele és betanítási folyamata lett a következő két év kulcs kérdése.

A következő nagy technológiai ugrás 2013-ban következett be, amikor egy új szimultán 5 tengelyes CNC gép került beszerzésre. Ezzel a beruházással tulajdonképpen a cég az elérhető legmodernebb technológiát vásárolta meg, mely a termelékenységet és a pontosságot nagymértékben növelte.

A fejlődés következő lépcsőjét a vállalkozás saját üzemcsarnokának kialakítása jelentette, mely 2015-ben készült el. A kialakításnál szempont volt a megfelelő munkakörülmény kialakítása – sok ablak a természetes fény miatt, légkondicionáló berendezés; illetve a környezetvédelem is (hőszivattyú, kiváló hőszigetelés, zöld környezet).

Az új műhelybe történő költözés során a két korábban beszerzett CNC marógép lecserélésre került. Az új gépeknek a munkaterei nagyobbak lettek, ráadásul az egyik legmodernebb méréstechnikai rendszerrel is felszerelték őket. Ezen fejlesztések szintén a pontosabb és minőségi alkatrészek gyártását hivatottak elősegíteni.

Az új műhelybe történő költözést követő évben (2016) egy a piacon kapható legmodernebb 5 tengelyes CNC marógépet vásároltunk. A géphez kapható összes opciót megvásároltuk ezzel egy igen termelékeny és modern gyártópalettánk lett. A géphez a szükséges perifériák is beszerzésre kerültek.

 

A következő nagy fejlődési lépcső 2018 végén történt amikor az üzemcsarnok további 700 m2 -rel bővítettük. Nemcsak a csarnok bővült hanem a géppark is jelentős mértékben növekedett. Egy hajtottszerszámos C tengelyes esztergagép, egy precíziós huzalszikraforgácsológép és egy nagy munkaterű megmunkálógép került beszerzésre. A gépeken felül jelentős szerszám és mérőeszközbeszerzés is történt a precíz munkavégzés támogatására.

 

Jelenlegi megmunkálóképességünk:

                -CNC esztergálás 300mm átmérőben max. 2000mm hosszban

                -CNC marás 3 tengelyes 3000mm x 850mm

                -CNC marás 5 tengelyben 600mm x450mm

                -CNC huzalszikraforgácsolás 500mmx400mm

                -Hagyományos esztergálás 400mm átmérőben max. 2500mm hosszban

                -Hagyományos marás 400mm x 800mm

-Továbbá rendelkezünk AWI és egyéb heggesztőberendezésekkel alumínium ás szénacél hegesztéséhez

-Illetve vállalunk lemezalkatrészek gyártását is (laservágás + hajlítás) és felületkezeléseket (eloxálás, szinterezés, horganyzás..)

 

A vállalati filozófia továbbra sem változik – csúcstechnológiával minőséget szolgáltatni rövid gyártási határidőkkel. Ennek megfelelően a jövőben újabb beruházásokat tervezünk.

 

 


   A folyamatos minőségfejlesztés alapvető célunk, ezért a rendszeres gépkarbantartások mellett új, nagypontosságú gépekkel bővítjük gépparkunkat, melyeken folyamatosan képzett munkatársaink dolgoznak.
 
vissza a CÉGÜNKRŐL fő oldalára
Fő tevékenységünk:
CNC esztergálás, CNC marás, CNC megmunkálás, hagyományos megmunkálás, hegesztés, tuning és egyedi alkatrészek illetve kis- és nagysorozatok gyártása.
2004-2019 © Gépész Tuning Kft.